Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/gwconsulting.bg/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227 Още 10 млн. лв. в бюджета по подмярка 4.1 от ПРСР - Гудуил Консултинг ЕООД

Още 10 млн. лв. в бюджета по подмярка 4.1 от ПРСР

 Категория: ПРСР

Официално удължиха приема на проектни предложения до 30 септември. Увеличен е общият бюджет на тазгодишния прием – 431 997 104 лв.

Подмярка 4.1 за инвестиции тръгна на 19 април с бюджет от 422 218 104 лв. Първоначално крайният срок за кандидатстване беше до 23 юли.

След заседания на работна група с участието на представители на земеделското министерство и браншови организации беше постигнато съгласие за промяна на срока за прием и бюджета. Остана обаче изискването на 36-месечна предистория на земеделския производител.

Подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от ПРСР 2014-2020 г. има за цел повишаване конкурентоспособността на земеделието в Република България чрез:

а) преструктуриране и развитие на наличните материални мощности в стопанствата;

б) насърчаване въвеждането на нови технологии в производството и модернизация на физическия капитал и повишаване устойчивостта, издръжливостта и подготвеността на стопанствата за предизвикателствата и възможностите на екологичния и цифровия преход.;

в) повишаване на енергийната ефективност в земеделските стопанства и/или опазване на компонентите на околната среда;

г) спазване стандартите на Европейския съюз (ЕС) и подобряване на условията в земеделските стопанства;

д) насърчаване на сътрудничеството между земеделските стопани;

е) подобряване качеството на произвежданите земеделски продукти;

ж) осигуряване на възможностите за производство на биологични земеделски продукти

Служебният министър увери, че кандидатите няма да са толкова много и средствата по ПРСР се очертават значителни, така че ще има за всички. Там, където останат средства, ще бъдат пренасочени от едни сектори към други“.

Последни публикации